Glas Service

Eerst repareren, dan pas vervangen

Een ster in uw voorruit? Dat is vervelend, zeker als deze zich precies in uw gezichtsveld bevindt. Door onder andere temperatuurwisselingen kan een ster gemakkelijk een barst worden. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar levert ook een reëel veiligheidsrisico op. De effectiviteit van de kooiconstructie en airbags zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de voorruit van uw auto. Tijdig repareren is daarom erg belangrijk

Ruitreparatie

Is Reparatie mogelijk? Bij Autoschade Noordlimburg proberen we altijd eerst of we de voorruit kunnen repareren, vervangen kan altijd nog. Bij een voorruitschade kijken we eerst naar de omvang en de soort beschadiging. Is het totale sterretje niet groter dan een 1 Euro muntstuk , dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter, dan moet de voorruit vervangen worden. Verreweg het grootste gedeelte van de schades kunnen worden verholpen door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde kunsthars. Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glad afgewerkt. De beschadiging wordt bijna onzichtbaar en u heeft grotere schade en kosten weten te voorkomen.

APK keuring

Een scheur in de voorruit is toegestaan wanneer deze het zicht niet belemmert en niet vertakt is.

 

Voorruitvervanging

Het gebeurt ons allemaal wel eens: een kapotte voorruit. Autoschade Herstel Noord-Limburg zorgt dat een nieuwe autoruit wordt geplaatst met 4jaar garantie op eventuele montagefouten. Bovendien nemen wij alle financiële en administratieve zorgen uit handen.U hoeft alleen uw eigen risico te checken en te bellen voor een afspraak. In moderne auto’s (na 1990) zit de voorruit bijna altijd gelijmd in de carrosserie van de auto. Hierdoor maakt de ruit een dragend onderdeel uit van de carrosserie wat de torsiestijfheid van de auto ten goede komt. Deze moderne techniek stelt hoge eisen aan de lijmverbinding. Laat uw autoruit altijd vervangen door Autoschade Herstel Noord-Limburg zodat u verzekerd bent van een hechte en waterdichte lijmverbinding volgens fabrieks normen. Respecteer de wegrijtijden (van 0,5tot 2 uur na montage)die de specialist voorschrijft. Indien het lijmsysteem niet voldoende is uitgehard, kan bij een crash de ruit uit de carrosserie los komen. Hierdoor wordt de werking van de airbags negatief beïnvloed waardoor onnodig letsel kan ontstaan.